Нашият проект


ОБЕКТ:
Средноетажна жилищна сграда с магазини

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:

бул.”Втори юни” 18, УПИ ІІ-883, 884, 879, кв.308, ж.к.”Толбухин юг”, гр.Враца.

ОПИСАНИЕ НА ОБЕКТА:
Урегулираният поземлен имот върху който се изгражда обекта е с площ от 1 943 кв.м. и е разположен в централната част на гр.Враца, на бул.”Втори юни”.

Районът предлага идеална жилищна среда и позволява лесен и бърз достъп /на десет минути пеша и две три минути път с кола/ от идеалния център на града, където има голям избор от ресторанти, кафета, магазини, а също така се намира в непосредствена близост до една от местните забележителности  „Хижата”, разкриваща панорамна гледка към целия град и предлагаща една спокойна атмосфера за отдих. Преобладаващото изложение на имота е юг-изток-запад. Обектът е ситуиран по отношение на съществуващите сграда, като свързано застрояване от едната страна и свободно застрояване от другата страна.
Сградата е проектирана средноетажна /с височина до 15 м/ с основно жилищно предназначение. Застроената площ на обекта е 871,76 кв.м., разгънатата застроена площ е 7 148,38 кв.м..

Пешеходният поток, автомобилния достъп и централния вход за жилищната част на сградата са решени от страна на бул.”Втори юни”.
 
В подземния етаж /сутерен/ са предвидени 22 броя паркоместа за живущите в сградата с контролиран достъп и вътрешна топла връзка чрез асансьор с жилищната част, като достъпа до паркоместата се осъществява посредством рампа, както и помещение за абонатна станция, за арматурно водомерен възел, за трафопост и ел.табла и машинно помещение за асансьора.

На партера от към бул.”Втори юни” е обособен централен вход за жилищната част на сградата със стълбищен възел и асансьор и рампа за хора в неравностойно положение. В по-голямата си част партера е под нивото на съществуващия терен.

От към бул.”Втори юни” на ниво партер са предвидени – 6 магазина с площ от 53 до 103 кв.м..
Магазините са благоприятствани от разположението на сградата с големи лица на булеварда. Във всеки търговски обект е предвидена търговска зала, складово помещение и санитарен възел. Съществува възможност за прекрояване на пространството за постигане на желаните за дейността площи.
 

На ниво партер /под нивото на съществуващия терен/ са ситуирани и 43 мазета към всеки апартамент и общо складово помещение. 
 
Жилищната част на проекта Ви дава невероятна възможност да притежавате дом в сграда, който се отличава от останалите, в район, който е идеален за спокоен и приятен начин за живот. Зад красивата фасада на сградата са разположени елегантни апартаменти, различни по вид и разпределение с една или две спални.

На първи жилищен етаж са разположени 3 тристайни апартамента с площ от 93 до 120 кв.м. /без вкл. общи части/ и 6 двустайни апартамента с площ от 56 до 82 кв.м. /без вкл. общи части/ и фитнес зала за добрата форма на обитателите, с вход от страната на вътрешния двор на сградата. Застроената площ на етажа е 911,42 кв.м.

На втори жилищен етаж са разположени 4 тристайни апартамента с площ от 93 до 120 кв.м. /без вкл. общи части/ и 6 двустайни апартамента с площ от 56 до 82 кв.м. /без вкл. общи части/. Застроената площ на етажа е 921,08 кв.м.

На трети жилищен етаж са разположени 3 тристайни апартамента и 1 ателие с площ от 93 до 120 кв.м. /без вкл. общи части/ и 6 двустайни апартамента с площ от 56 до 82 кв.м. /без вкл. общи части/. Застроената площ на етажа е 921,08 кв.м.
На четвърти жилищен етаж са разположени 3 тристайни апартамента с площ от 93 до 100 кв.м. /без вкл. общи части/ и 6 двустайни апартамента с площ от 56 до 93 кв.м. Застроаната площ на етажа е 822,89 кв.м.
В първото подпокривно ниво /кота + 14,80 м/ са разположени 2 тристайни апартамента и 1 ателие  с площ от 93 до 100 кв.м. /без вкл. общи части/ и 1 двустаен апартамент и 5 ателиета с площ от 56 до 93 кв.м. /без вкл. общи части/. Застроената площ на етажа е 822,89 кв.м.

Във второто подпокривно ниво /кота + 17,64 м/ са разположени 2 тристайни апартамента и 1 ателие с площ от 93 до 100 кв.м. и 1 двустаен апартамент и 2 ателиета с площ от 72 до 140 кв.м. Застроената площ на етажа е 724,33 кв.м.

На кота + 20,48 м е разположен 1 двустаен апартамент с площ от 86 кв.м., който е пространствен архитектурно-художествен елемент над покривната плоскост. 

При самото проектиране на сградата са заложени най-модерни технологии и съвременни материали, които ще бъдат използвани в процеса на строителство, за да се създаде висок стандарт на живот.

Конструктивната система на сградата е качествена монолитна-стоманобетонна, с безгредови плочи.
Външни ограждащи стени тухлени с топлоизолация „Фибран”.
Вътрешни преградни стени тухлени, с шумоизолация от минерална вата на асансьорната шахта към жилищните помещения.

Покривът на сградата е комбиниран – скатен и единичен топъл с топлоизолация и с покритие от битумни керемиди “Ондолин”.

Материали по външна фасада – декоративни мазилки с цветно решение по проект, с каменна облицовка, „Ондолин” в цвят на покрива и обшивка от ламарина.

Топлоизолационна система “Фибран” по външни стени, конструктивни елементи /колони, греди и еркери/, наддавания, покриви и тераси над обитаеми пространства.

Предвидено е изграждането на дренаж и хидро изолация по стени и под в сутерена.

Проектирани са архитектурно-декоративни елементи, капандури, пиластри, корнизи и архитектурен силует отразяващ функционалното решение.
Архитуктурният облик се определя от обемно пространственото изграждане и цветовото решение на фасадите, художествено моделирани.

Фасадната дограма е ПВЦ трикамерна – цвят – бял, със стъклопакет – цвят – бяло стъкло.

Входната врата на сградата е алуминиева, с ел. заключване, с монтирани домофони и всички предвидени автомати и механизми осигуряващи сигурност на обитателите.

Сградата е предвидена за отопление с централно парно и е подсигурена и оборудвана с абонатна станция.
Общите части /стълбища и балкони/ ще очароват собствениците с изискано изцяло завършения си вид с гранитогрес и парапети по детайл, като терасите са плътни или със стъкло.

Ел.инсталация е изградена с ТП – 630 kVA монтиран в сутерена на сградата, с главно ел.табло монтирано и подвързано.

Апартаменти, ателиета и магазини - осветителна и силова инсталация, съгласно нормативните изисквания /за осветление – 3 х 1,5 кв.м., за готварски печки – 3 х 4,5 кв.м., за други ел.уреди – 3 х 2,5 кв.м./, с монтирани ключове и контакти /шуко/, слаботокова инсталация с възможност за телефон, Интернет /Internet/, окабеляване за кабелна TV, домофонна инсталация, апартаментно ел .табло.
Ел.инсталацията на стълбищната клетка, коридорите и паркинга е съобразно изискванията за евакуация от сградата със светещи табели „Изход” и общи части изцяло завършени и осветление с бутонна система за включване и реле за автоматично изключване.

Вентилацията на паркинга отговаря на всички изисквания.

За жилищната част на сградата са предвидени:
 • звънчева домофонна инсталация и ел.брави;
 • телефонна инсталация за всеки апартамент, магазин и фитнес;
 • антенна инсталация.
За цялата сграда са предвидени:
 • мълниезащитна инсталация;
 •  заземителна инсталация.
Всички етажи на сградата се обслужват от безшумен пътнически /полуавтоматичен/ асансьор.
ВиК стандартно изпълнение с ПВЦ /PVC/ тръби и полипропиленови до точка на санитарните уреди и смесителните батерии, с водомерни възли на всеки етаж за апартаментите от етажа в стълбищната клетка на етажа.

Вертикалната планировка и връзките със съществуващите улици са напълно завършени – с тротоарни плочки и бетонови бордюри.

Площта около сградата и наклона на терена дават възможност за терасиране на вътрешния двор и озеленяването му с разнообразни растителни видове, допринасящи за уюта и спокойствието на живущите.

Предвидено е изграждане във вътрешния двор на кът за отдих и детска площадка.
ПРОЕКТАНТИ:
Ахритектурна част – „Арсенов и Ко” ООД – арх.Вл.Арсенов – гр.София
Конструктивна част – „Ем М” ЕООД – инж.Е.Марангозова – гр.Враца
Електро част – инж.А.Пенков и Р.Алексиева – гр.Враца
ВиК част – инж.П.Вълчев и М.Буковска – гр.Враца
ОВК част – инж.Сн.Тодорова – гр.Пловдив
Вертикална планировка – инж.Х.Ефремов – гр.Враца
Паркоустройство – инж.В.Шонев – гр.Враца
План за безопасност и здраве – инж.Н.Калеева – гр.Враца

СТАНДАРТ - СТЕПЕН НА ЗАВЪРШЕНОСТ:
Сградата ще бъде построена с най-модерните строителни материали и техника, от строително – предприемаческа компания с отлична репутация, предлагайки енергийно ефективни домове, които са лесни за поддържане.

Всеки от апартаментите се предлага с мазе, което задължително трябва да се закупи с апартамента има, а има и апартаменти, в които за по-голямо удобство са предвидени килери.

Гаражите се продават отделно от апартаментите и закупуването им не е задължително.
Апартаменти, ателиета, магазини и фитнес
 • магазини и фитнес – фасадна дограма и врати - стъклени витрини – цвят - бял
 • апартаменти и ателиета – фасадна дограма – ПВЦ /PVC/ трикамерен профил – цвят – бял, със стъклопакет – цвят – бяло стъкло 
 • входни врати /апартаменти, ателиета/ - блиндирани със секретен ключ
 • вътрешни врати /апартаменти, ателиета/ - интериорни - МДФ /MDF/ - ламинирани
 • вътрешни врати /магазини, фитнес/ - интериорни – МДФ /MDF/ - ламинирани 
 • врати санитарни възли /апартаменти, ателиета/ - интериорни - МДФ /MDF/ - ламинирани 
 • врати санитарни възли /магазини, фитнес/ - интериорни - МДФ /MDF/ - ламинирани 
 • стени /магазини, фитнес, апартаменти, ателиета/ - вътрешна мазилка с гипсова шпакловка
 • стени санитарни помещения /магазини, фитнес, апартаменти, ателиета/ - от под до ниво фаянс – мазилка, от ниво фаянс до таван – вътрешна мизилка с гипсова шпакловка
 • под /магазини, фитнес, апартаменти, ателиета/ - циментова замазка
 • отоплителна инсталация колекторен тип /връзки по пода/ с термовинтили и индивидуално апартаменто табло с място за топломер
 • вентилация в баните и тоалетните - отдушници с комински тела
 • ВиК стандартно изпълнение с ПВЦ /PVC/ тръби и полипропиленови до точка на санитарните уреди и смесителните батерии
 • Ел.инсталация – осветителна и силова инсталация, съгласно нормативните изисквания /за осветление – 3 х 1,5 кв.м., за готварски печки – 3 х 4,5 кв.м., за други ел.уреди – 3 х 2,5 кв.м./, с монтирани ключове и контакти /шуко/, слаботокова инсталация с възможност за телефон, Интернет /Internet/, окабеляване за кабелна TV, домофонна инсталация, апартаментно ел .табло
Подземен паркинг и мазета
 • входна врата /паркинг/ – ролетна метална, огнеупорна
 • врати /мазета/ - ПДЧ с обикновена брава
 • под /мазета/ - циментова замазка или шлайфана бетонова настилка
 • под /паркоместа/ - бетонова настилка
 • стени /мазета/ - варова мазилка
 • осветителна и силова инсталация завършени.